Blaas leven in je verhaal

Cursus creatief schrijven voor beginners

In deze cursus besteden we aandacht aan het schrijven van proza (verhalen).

Je krijgt tips en trucs voor het vinden van inspiratie en voor het omzetten daarvan in een verhaal: je leert ongebruikelijke verbanden leggen, waardoor je tekst verrassender wordt. Je traint je ‘schrijfspieren’ met een grote variatie aan schrijfoefeningen en je krijgt de gelegenheid om je teksten voor te leggen aan anderen. Hoe reageren zij op jouw tekst?

Je hoeft niet te wachten op inspiratie. De woorden stromen als vanzelf door de afwisselende oefeningen, zoals een schrijfopdracht n.a.v. een foto of een voorwerp, of een bestaand gedicht waardoor we ons laten verleiden. We slaan aan het schrijven, herschrijven een tekst in verschillende stijlen en spelen met dialogen. In iedere les behandelen we onderwerpen die relevant zijn bij het schrijven van proza.

De lessen zijn gevarieerd en bieden voor iedereen de mogelijkheid om zijn eigen schrijfstijl te ontdekken en uit te werken.

Iedere bijeenkomst krijg je een opdracht om thuis aan verder te werken. In de les bespreken we de teksten. We geven positief commentaar op elkaar. Plezier in schrijven staat voorop.

 

De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten

Data: Donderdag 27 oktober en 10, 17 en 24 november 2016
(de rest van de data spreken we gezamenlijk af bij aanvang)

Tijd: 19.30-21.00/21.30
Locatie: Weststraat 26 4301 BX Zierikzee
Kosten:
Bij 3-4 deelnemers 7 lessen van 1,5 uur:  € 96
Bij 5 deelnemers 7 lessen van 1,5 uur: €79
Bij 6-8 deelnemers 7 lessen van 2 uur: €82

Altijd contant te voldoen op de eerste lesavond of via de bank vóór de eerste lesavond

Aanmelden via info@lettervers.nl

Voor meer informatie kun je bellen naar 0630253346